14.7.2010

.pokaali


Hankin itselleni 40 vuotislahjaksi Polarin sykemittarin. Itseasiassa, siitä on alkanutkin pienemmän minän etsintä. Tulokset viiden vuoden aikana ei varmaankaan pääsisi minkään laihdutusliikkeen mainokseksi, vajaat viisi kiloa keskimäärin vuodessa.

Mutta ... laihduttamani kilot ovat kutakuinkin pysyneet poissa. Maksimissaan 5 kilon ryhtiliikkeitä on tehty, fyysinen pahoinvointi on siihen pakottanut. Tästä olen hyvinkin tyytyväinen - ennenhän millään ei ollut mitään väliä, ainoastaan hyvä ruoka oli hyvää, ja sitä piti olla paljon.

Niin, sykemittari on toiminut minulle liikunnan motivoijana. Sen kertomat kalorinkulutukset, tuo tavallaan mitätön asia: näytölle tulevapokaali viikon riittävän liikkumisen saavuttamisesta, motivoi liikkumaan neljä kertaa viikossa. Hymyilyttää tällainen lapsellinen asia, mutta enemmän hymyilyttää maanantaiaamuna, kun sykemittariini ilmestyy tuo pokaali. Niinkuin tänä maanantaina. Pitkästä aikaa.

mikä motiovoi sinua liikkumaan?

Liikuntamuodokseni löysin alkuun uimisen. Se fyysisesti valtava minä ei uskaltautunut ensin paikalliseen uimahalliin, vaan aloitti varovasti ensin pienestä kylpylästä lainatulla uimapuvulla. Pari uintireissua mökkilomalla vieraissa uimahalleissa - sitten olin karaistunut tarpeeksi ihmisten katseilta. Niinpä en enää vähää välitä katseista, menen ja uin, vesijuoksen - juuri sellaisena kun olen. Onneksi vahva likinäköisyys helpottaa asiaa, enhän edes näe pitkään katsovia katseita....


4 kommenttia:

 1. Sykemittari on hyvä motivaattori. :) Minulla liikkuminen lähti zumbasta liikkeelle ja siis hauskuus on paras motivaattori. Lisäksi nyt on tullut se, että aina pääsee vähän pidemmälle tai tuntuu vähän paremmalta tai... Ehkä niitä motivaation syitä on jo niin monta, että kun yksi lopahtaa, niin toinen motivoi eteenpäin. Toivottavasti!

  VastaaPoista
 2. Oiskohan askelmittarikin hyvä motivaattori ? En ole hankkinut sitäkään, en myöskään sykemittaria. Jotain tarttis tehrä !

  VastaaPoista
 3. Hyppään uutena laihduttajana kelkkaan tänne laihisblogien puolelle. Aloitin juuri omani ja haeskelen tsemppiä matkalleni laihempaa minää kohti.
  Tällä hetkellä mua ei motivoi mikään liikkumaan ... helteet vienyt voimat ja saamattomuutta. Sykemittari on ylipäätään hyvä kumppani - omani taitaa ruostua käytön puutteesta.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 4. .. hei kivaa..! kommentoinnit, kivaa!!!!

  VastaaPoista