27.8.2010

pirteänä syksyssä

Huomaan, että syksy on minulle sopiva aika aloittaa uusia projekteja. Opiskelujani olen saanut aloittaa innokkaana, alkuun tuntuu riittävän virtaa vaikka muille jakaa. Painonpudotuksenikin sujuu siinä sivussa mukavasti, ehkä kun on jotain muuta ajateltavaa, ensimmäisenä ei ole mielessä ruoka.

Huomaan taas, miten tärkeää onkaan säännöllinen ruokailu. Oppilaitoksen tarjoama lounas on niin monipuolinen lja maittava, että on todella helppo laihduttaa. Tai no, enhän minä ole laihduttamisesta sinällään sanana tykännyt - opettelen siis oikeanlaista syömistä. Arjen kiireissä, eväillä työpaikalla se onkin sitten jo haasteellisempaa.

Portaiden nouseminen tuntuu jo helpommalta. Kummallista, että se näin jo pian alkaa vaikuttaa. Ryhmässämme aika moni kipuaa portaat ylös, joten ryhmän kannustus on tietenkin myös tärkeä. Mitäs väliä sillä, vaikka puuskutankin pidempään kuin muut. Olenpahan hetken ainakin hiljaa.

Toivon, että saisin eräästä opiskelukaverista itselleni seuraa kuntosalille. Tein opiskeluihin liittyen liikuntapiirakan ja huomasin, että minun olisi syytä lisätä liikuntaani esimerkiksi kuntosalia tai -piiriä. Kynnys kuntosalille lähtemiseen on vaan hyvin korkea, joten ainakin ensimmäisillä kerroilla olisi mukavempi mennä seurassa.

Olen huomannut, että tapani syödä - ilman mitään laskemisia - onkin hyvä ja terveellinen. Muutaman päivän syömiseni olen testannut Kiloklubissa, ja siellä saan kaikki pallot vihreiksi. Välillä on kyllä nälkä, mutta ... ei se nälkäkään niin huono tunne ole. Ainakaan jos vertaa ähkyyn.

Mikä merkitys sinulle on ryhmän tai kaverin tuella liikkumisessa?

3 kommenttia:

 1. Kyllä ryhmässä on voimaa. Jos itse meinaa retkahtaa ja tuntuu ettei enää viitsi, niin toisten tsemppaus auttaa kummasti.
  Nälästä puheen ollen, olen oppinut nyt sen että vaikka vatsassani vähän kurnahteleekin, se ei ole nälkää, kun hetken odottaa ja juo lasin vettä, "nälkä" häviää.

  VastaaPoista
 2. Nälän tunne onkin jännä tunne. Useammin kuin on se ähkyn tai muuten vain täyteläisyyden tunne.

  Ryhmän merkitystä laihduttamisessa niinkin, ja ehkä harrastamisessakin, mutta silti on ihana itse päättää milloin lähtee ulos lenkille tmv. Mutta toisille sopii se, että on kaveri tsemppaamassa.

  VastaaPoista
 3. Kaverilla, ystävällä on hirmuisen suuri merkitys. Tai sanotaan, että sillä oli suunnaton merkitys ensimmäisen puoli vuotta ja siitäkin vielä muutama kuukausi eteenpäin. Nyt kun on jo totaalisesti koukussa, niin on asioita, joita ei edes voisi tehdä kaverin kanssa kaikkea.

  VastaaPoista