25.5.2012

Cambridge - dieetillä jatkuu ....

Vaikka kuin olen ollut vastaan kaikenmaailman jauhe-pussi-patukka diettejä, olen kuitenkin siis tässä. Toinen päivä Cambridgen dieetillä takana.

Olen puoli vuotta käynyt kuntosalilla, 3 kertaa viikossa. Tämä ei näy painossani - muutenkuin ehkä niin, ettei se kovin paljoa ole noussut. Laihduttamiseen en ole saanut jostain syystä sytykettä, johtunee myös työpaikastani - laitamme itse ruuan, ja se on hyvin hiilihydraattipitoista. Kaikenlisäksi laitan hyvää ruokaa, ja sitä olemme harrastaneet kotonakin ... Pääasia tietenkin se, ettei paino ole noussut. Mutta, mutta .... kun tätä painoa pitäisi saada alemmaksi.

Kuntosalilla käynti on tietenkin hyvä muuten, tuntuu että jaksan paremmin - ja ikäänkuin hiukan olisi tullut lihaksiin voimaa lisää. Parhaana motivaattorina on ollut se, että olen laittanut puhelimen kalenteriin ajat milloin menen salille - ja niistä en pääsääntöisesti lipsu.

Niin, tämä Cambridge tuli sitten salakavalasti tietooni kuntosalin ohjaajan kautta. Hän antoi minulle yhden patukan (olenkin nimittänyt hänet Patukka-mieheksi ;) yövuoroon kokeeksi - ja sittenhän googlailin kaiken mahdollisen Cambridgestä. Ihanan Turkin lomani jälkeen päätin, että nyt sitten lähdetään liikkeelle...

Onhan se kyllä aika arvokasta - pussien hinta 3€/kpl, minulle niitä suositeltiin 4 päivässä. Yövuoroihin Patukka-mies lupasi yhden pussin lisää. Konsultaatiot - tai miksi nyt niitä sanotaankaan, maksaa myös 12€/ kerta. Rahaa siis kuluu - mutta eihän tällä ensimmäisellä jaksolla olla kuin jonkin aikaa, sitten lisäillään ruokaa ... eikä mielestäni noita konsultaatiokäyntejä tarvitse jatkossa kuin ehkä kerran kuussa, jos silloinkaan. Sinällään kätevää, että sama tyyppi on kuntosalilla ohjaajana - samalla hän kyselee kuulumisia dietinkin suhteen.

Ensimmäinen päivä oli vähän kärvistelyä ja itsensä kuulostelua. Osa pusseista maistui hyvältä, tomaattinen keitto oli sensijaan maultaa järkyttävää...! Veden juontiin pitää kiinnittää nyt sitten huomiota, päivittäin pitäisi nestettä juoda 3 litraa. Kätevintä on pitää vesi mittakannussa, ja sen mukaan merkkaila juomisensa. Iltasella tuntui päänsärkyä - mutta yllättävästi mitään suurempaa nälän tunnetta ei päivän aikana tullut. Unikin tuli, kun olin jättänyt viimeisen puolikkaan pussin lämmintä keittoa syötäväksi ennen nukkumaan menoa.

... ja ihanaa - toisen päivän punnitus näytti pudotusta 3.1. kg. Niin, tiedän - nestettähän se on! Mutta sekin neste on ollut ylimääräistä kehossani.

Toinen päivä oli yövuoroon valmistautumista, ne yleensä otan hyvin rennosti. Kävin kuntosalilla tunnin harjoittelun, 40 minuuttia aeorobista harjoittelua ja 20 minuuttia ohjelman mukaan. Hiki tuntui olevan herkemmässä, mutta yllättävää ettei liikkuminen tuntunut yhtään vaikealta. Päinvastoin olo oli hyvä. Patukka-mies ohjeisti, että tällaisen treenin jälkeen voi ottaa pussien lisäksi tonnikalaa vedessä tai kananmunaa. Valmistinkin peruna-sipuli keiton, johon lisäsin pari keitettyä kananmunaa. Että joku voi maistua hyvältä !!!

Jostain luin, että ensimmäisinä päivinä saattaa väsyttää. Ilmeisesti sitä väsymystä oli se, että nukahdin sohvalle kahden aikoihin katsoessani televisiota. Sainkin nukuttua ennen työvuoroon menoa ruhtinaalliset 6.5 tuntia!

Työkaveri sanoi tullessani yövuoroon, että jopas minä näytän raikkaalta... ja täytyy myöntää, että olokin on raikas. Kunhan nyt jaksaa tämän yövuoron, ja huomisen päivän - niin siitähän se olo helpottaa.

...raportointi varmaankin jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti